01-02-08

Fantasie en wat het wil zeggen

Dromen over seks hebben we allemaal wel. Echter er is maar weinig over bekend. Brett Kahr verzamelde honderden erotische fantasieën, dromen en probeert hun betekenis uit te leggen.

Kahr weet waar hij over praat. De Brit hield een onderzeok doet dit naar aanleiding van het grootste seksonderzoek ooit in. Het onderzoek nam maar liefst 5 jaar in beslag.

Bazige vrouw

En wat blijkt? De mens speelt graag een rollenspel: de bazige vrouw, een verpleegster, de strenge leraar of de handtastelijke dokter. Typetjes spelen of overmeesterd worden behoort duidelijk tot de favorieten.

Enkele duistere visoenen zijn voor vrouwen blijken vastgehouden worden en gedwongen seks en gegangbangd worden door een groepje mannen.

Sigmund Freud

Kahr kijkt naar oorsprong van seksuele fantasieeën. Soms ligt een traumatische ervaring uit de jeugd hier aan ten grondslag. Echter Kahr komt wel erg vaak terug op Sigmund Freuds oorspronkelijke idee dat fantasie ons helpt bij het vervullen van een wens.

Het boek denkt alles te kunnen verklaren maar misschien is een seksuele fantasie wel gewoon een fantasie om bij weg te dromen en niets meer.

Seks

Waarom misbruiken we beroemheden als object voor onze seksuele fantasie? Brett vindt de verklaring dat we ze toch niet kunnen krijgen het meest plausibels.

Het lijkt allemaal een beetje te simpel, maar toch is het een interessant boek om te lezen. Al is het alleen maar om te ervaren dat je niet de enige bent met zulke absurde fantasiën.

Lezen? Seks, Brett Kahr, uitgeverij Forum, 400 blz, € 18,95

 

10:00 Gepost door Evelien in thema | Permalink | Commentaren (0) | Tags: thema, boek, fantasie, uitleg, freud, brett karr |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.