04-02-08

Stiletto vs seks

stilettoes

Hoge hakken zijn goed voor je seksleven!

Wie niet kan weerstaan aan nóg een nieuw paar stiletto's, heeft er een argument bij. Je ziet er niet alleen veel beter uit op hoge hakken, ze blijken ook medische voordelen te hebben.
Hoge hakken worden al jaren aan de schandpaal genageld: ze zijn slecht voor de gewrichten, je krijgt er voetknobbels van en je verhoogt de kans op artrose. Maria Cerruto, een urologe aan de universiteit van het Italiaanse Verona én verknocht aan haar stiletto's, besloot te onderzoeken wat er van die theorieën klopt en schreef haar bevindingen neer in het tijdschrift European Urology .

'Ik hou van schoenen met hoge hakken', geeft Cerruto toe aan de Britse krant The Sunday Times . 'Daarom heb ik gezocht tot ik gezondheidsvoordelen vond. Ik wilde al die bizarre theorieën onderuit halen die hoge hakken verantwoordelijk stellen voor een hele reeks ziekten, waaronder zelfs schizofrenie.'

De onderzoekster haalde haar slag thuis. Ze ontdekte dat rondlopen op hakschoenen de behoefte aan bekkenoefeningen wegneemt, omdat de manier van lopen vanzelf zorgt dat het bekken wordt getraind.

Cerruto testte de elektrische activiteit in het bekken, afhankelijk van de hoek waarin de testpersonen hun voeten hielden. Bij een hoek van 15 graden, die overeenkomt met een hak van 7 centimeter, werd 15 procent minder elektrische activiteit opgemeten in de bekkenbodemspieren. Daardoor zijn de spieren minder gespannen en ook sterker. En dat is niet alleen goed voor de gezondheid maar ook voor het seksleven.

Dat laatste wordt trouwens bevestigd door de 'officiële gids voor betere seks' die de Britse gezondheidsdienst uitgeeft. Vrouwen krijgen het advies om zich beter bewust te worden van hun 'plezierspieren', zoals de bekkenbodemspieren worden genoemd, en ze ook meermaals per dag te trainen. Dat is iets wat draagsters van hoge hakken volgens dokter Cerruto dus voortdurend doen.

De Spaanse modeontwerper Manolo Blahnik, die wereldwijd bekend geworden is met zijn stiletto's in de Amerikaanse televisieserie Sex and the city , reageert zeer tevreden op het onderzoek. 'Dit is fantastisch nieuws. Ik kreeg altijd kritiek omdat mijn schoenen ongezond zouden zijn, maar ik ben in het omgekeerde blijven geloven. Mijn mama heeft tot haar 87ste altijd op naaldhakken van 12 centimeter gelopen en ze zag er fantastisch uit. Ze is mijn levende voorbeeld dat hakken goed voor je zijn.'

In Londen is er zelfs een fitnessclub die sessies geeft voor dames op hoge hakken. In Sweat and Stilettos krijgen de vrouwen oefeningen om gemakkelijker te wandelen en te dansen met hun elegante schoenen. 'Gewoon rondwandelen op stiletto's maakt vrouwen fitter', zegt fitnesscoach Zoe McNulty. 'Maar je moet de juiste lichaamshouding aannemen en daar zorgen mijn lessen voor. (bron: Nieuwsblad)

Kus, Evelien 

18:45 Gepost door Evelien in xtra | Permalink | Commentaren (1) | Tags: seks, seksleven, artikel, stilleto s, fitness, extra |  Facebook |

Commentaren

Opnieuw op de keukenvloer ..... :-)

Stiletto's uit, hier op de keukenvloer

Ja, je weet het, hier gaan we weer,

Ik, Evelien en Sofie, immer stoer,

Liefdevol leggen de dames zich neerZachtjes kruipen ze boven op elkaar

Een kus op de welving van een borst

Sofie die kreunt, "komaan, ga door"

met trillende stem, allerschorstHanden die bewegen over alle spieren

Diep gekreun bij elke aanraking

Evelien die zou nu kunnen gieren

Telkens een korte adem stakingSofie die kust haar vederlicht

Geen haast, ze hebben alle tijd

Ze laat haar mond er over glijden

Terwijl men de benen zachtjes spreidtEvelien al kreunend van genot

Toen haar plekje werd bereikt

Zachtjes mompelt ze mijn naam

Terwijl Fred alleen maar kijkt"Kom hier", smeekt ze, "asjeblieft"

Vleidend haar heupen tegen me aan

En op een wolk van sensueel genot

Laten we ons alle 3 lekker gaan
Gepost door: Fred Selder | 05-02-08

De commentaren zijn gesloten.