07-02-08

mis(s)poes!

Organisatrice missverkiezing opgepakt voor mensenhandel

De Oostenrijkse politie heeft de organisatrice van een wereldwijde missverkiezing opgepakt wegens illegale mensenhandel. De 44-jarige Oostenrijkse zou een internationale prostitutienetwerk met 150 vrouwen uitgebouwd hebben. De deelneemsters aan schoonheidswedstrijden, onder wie minderjarigen, zouden tot prostitutie gedwongen zijn. Hun klanten zouden kapitaalkrachtige mannen in Frankrijk, Monaco, Marokko en de Verenigde Arabische Emiraten zijn.

Arabische prinsen
De Oostenrijkse organisatrice werd al midden november opgepakt en zit sindsdien in voorlopige hechtenis. De vrouw zou de spilfiguur van het netwerk zijn. In Tsjechië en Frankrijk werden al 19 medeplichtigen opgepakt. De Oostenrijkse zou al in 1997 haar praktijken gestart zijn. Toen zou ze tijdens een missverkiezing in Monaco twee Oostenrijkse meisjes verhandeld hebben aan twee Arabische prinsen. Het geld voor de prostituees zou ze achtergehouden hebben.
"Die meisjes hadden geen andere mogelijkheid dan zich te prostitueren", aldus de Oostenrijkse recherche.

Opgesloten op jachten
De 44-jarige vrouw zou naïeve, jonge meisjes uit Oost-Europa die in slechte omstandigheden leefden naar missverkiezingen hebben gelokt en hen moederziel alleen naar een ander land gebracht hebben. Daar werden ze voor voldongen feiten gesteld, geïntimideerd en met bedragen van 10.000 euro en meer per dag gedwongen zijn tot onbeschermd geslachtsverkeer. Er zou ook geweld gebruikt zijn. De vrouwen werden nadien opgesloten op jachten en in luxehotels.

'Gezelschapsdames'
De naam van de 44-jarige organisatrice van een missverkiezing werd niet bekend gemaakt. De vrouw zou wel "bekend zijn van radio en tv". Na de missverkiezing moesten de meisjes verder aan de slag als "gezelschapsdames", bijvoorbeeld bij formule 1-wedstrijden in Monaco. "Hun klanten waren vooraanstaande publieke personen", zegt de recherche. Dat er minderjarigen onder de vrouwen waren, werd aan de mannen niet gezegd. (bron: HLN)

Kus, Evelien 

10:00 Gepost door Evelien in celebs | Permalink | Commentaren (1) | Tags: prostitutie, mensenhandel, nieuws, seks, missverkiezing |  Facebook |

Commentaren

goed artikel bedankt

Gepost door: escort amsterdam | 24-12-14

De commentaren zijn gesloten.