12-02-08

Valentijn is ... part 2

Symbolen die onlosmakelijk met Valentijnsdag verbonden zijn   

    * Het hart: Vroeger dacht men dat alle emoties zich in het hart bevonden. Later viel deze eer alleen de liefde nog ten beurt. Het hart is nu nog steeds het symbool van liefde, en dus van Valentijnsdag.   
    * De rode roos: de roos was de lievelingsbloem van Venus, de Romeinse godin van de liefde.  
    * Kant: Eeuwen geleden gebruikten vrouwen kanten zakdoekjes. Liet een vrouw haar zakdoekje vallen, dan haastte de dichtstbijzijnde man zich om dit op te rapen en terug te geven. Deze wetenschap werd door dames slim gebruikt wanneer zij in contact wilden komen met een bepaalde man.   
    * Ringen: Valentijnsdag is de dag om je geliefde ten huwelijk te vragen en een verlovingsring om zijn/haar vinger te schuiven.     
    * Liefdesknoop: Een liefdesknoop is een stuk touw met een reeks bochten en knopen zonder begin of einde. Het is het symbool van eindeloze liefde.       
    * Lovebirds en duiven: Lovebirds zijn kleurrijke papegaaien die in Afrika voorkomen. Ze hebben hun naam te danken aan het feit dat ze vaak met zijn tweeën knus tegen elkaar aan zitten. Duiven waren de lievelingsvogels van Venus. Zij kiezen hun partner voor het leven. Zowel mannetjes als vrouwtjes zorgen voor de jongen. Deze toewijding en liefde maakt ze symbool voor Valentijnsdag.
    * Cupido: Cupido is de zoon van Venus. Met zijn magische pijlen kon hij ervoor zorgen dat mensen verliefd op elkaar werden.  

18:00 Gepost door Evelien in thema | Permalink | Commentaren (1) | Tags: roos, hart, thema, valentijn, verliefden, symboliek, ring |  Facebook |

Commentaren

Valentijnskaart Liefste EvelienAls ik kon toveren
zou ik mezelf veranderen
in een Valentijnskaart
en me bij jou laten bezorgen

Ik zal op je deurmat wachten
tot je thuiskomt van je werk
en mij vol verwondering opneemt

Ik zal je vingers voelen
op de randen van mijn zijn
en de blijdschap in je ogen zien

Ik zal kunnen horen
hoe je hart klopt als je mij
zachtjes tegen je borsten drukt

ik zal van jou ten volle genieten
als ik op jouw nachtkastje sta en zie
hoe jij in de nacht wegdroomt,
glimlachend over wie ik ben


xxx

Gepost door: Fred Selder | 13-02-08

De commentaren zijn gesloten.