14-02-08

Vaker seks, betere gezondheid

Making-love

Seks is goed voor het hart en helpt je om er langer jong en energiek te blijven uitzien. De Britse National Health Service wil de Britten stimuleren om meer seks te hebben. 'Sexercise' heet dat. Of workout tussen de lakens.

Seks is niet alleen fijn, het helpt ook tegen allerlei kwaaltjes en je wordt er zelfs alerter door. Regelmatig een orgasme hebben versterkt het hart, neemt stress weg en helpt depressies te voorkomen. Het zou ook botten en spieren verstevigen en ervoor zorgen dat je er jonger uitziet. De wetenschappelijke verklaring voor zoveel weldaad schuilt in de endorfines die vrijkomen bij een orgasme. Endorfines stimuleren het immuunsysteem en zouden milde aandoeningen als verkoudheid of pijntjes verlichten.

De Britse gezondheidsdienst National Health Service (NHS) krijgt er niet genoeg van om de voordelen van een intensief seksleven in de verf te zetten en vuurt de Britten dan ook aan om in bed een tandje bij te steken. Met
sexercise (een samentrekking van sex en het Engelse woord voor lichaamsbeweging) hebben ze zelfs een woord gevonden voor de workout tussen de lakens.

Hoewel niet alle experts het met de NHS eens zijn -alleen het effect van seks op de geestelijke gezondheid zou bewezen zijn- pleit de dienst onomwonden voor een actiever seksleven. Want baat het niet, dan schaadt het niet natuurlijk. 'Vergeet rondjes rennen en sit-ups. Tijdens seks gebruik je alle spiergroepen en verbrand je tot 300 calorieën per uur', zegt de organisatie op haar website. Met speciale standjes zou het rendement van de liefdesdaad zelfs nog groter zijn.

Samen aan je conditie werken, 't is eens een andere manier om het te bekijken he ;)

Kus, Evelien 

18:00 Gepost door Evelien in xtra | Permalink | Commentaren (0) | Tags: seks, sport, bed, sexercice, geestelijk, lichamelijk, workout |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.