16-02-08

Week 6

Ik vind het zalig om in dit land te wonen en ben er trots op een Belg te zijn, maar de afgelopen week heb ik ons klimaat toch serieus vervloekt hoor, het tweede deel van de week althans. Ach, we kunnen erover zagen maar er valt nu eenmaal niks aan te doen he. We hebben alvast wél genoten van de vroege lentedagjes die er waren.

Wat betreft de promotie: die heb ik aangenomen. Na lange gesprekken met Sofie, die vindt dat ik deze kans moet grijpen omdat je carrière moet maken als je jong bent, heb ik met hogerhand afgesproken dat er een proefperiode van zes maanden zal zijn, daarna zitten we weer aan tafel. Die regeling zie ik wel zitten en ik zal echt niet aarzelen een stapje terug te zetten als zou blijken dat ik geen tijd meer heb voor mijn relatie. Die is me heilig en komt op de eerste plaats. Toch zie ik de uitdaging volledig zitten: meer verantwoordelijkheid, meer zeggenschap, de kans om me echt te bewijzen. We'll see...

En dan Valentijn he. Ik vertelde jullie al dat ik Sofie instructies had gegeven om donderdagochtend naar mij toe te komen. Ze moest ook enkele dingen meebrengen: dikke trui en jas, goeie stevige schoenen. Die had ze bij en toen we vertrokken had ze geen enkel idee wàt we gingen doen maar ze houdt wel van verrassingen. We reden richting Brussel en eens daarvoorbij heb ik haar geblinddoekt. Ik wilde mijn surprise zo lang mogelijk rekken. Ze zeurde wel even maar ik liet me niet vermurwen. Blinddoekje aan en wij weer verder.

Ze was vast nog moe want na een kwartiertje hoorde ik haar zacht snurken. Vond dat best schattig en het kwam me goed uit, zo zou mijn plannetje goed lukken. Na nog een uurtje rijden was ik waar ik wilde zijn en ik maakte haar zachtjes wakker. Ze keek ongelovig rond en begon toen heel breed te lachen en zei dat ze het super vond: ik was namelijk naar Wallonië gereden en had daar in the middle of nowhere een prachtig plekje gevonden. Het (vouw-)tafeltje stond gedekt, de stoelen stonden klaar.

Het was wel bitter koud maar dat kon de pret niet drukken. Ik had ervoor gezorgd enkele fleece-dekentjes mee te nemen en die legden we over onze schoot en zo hielden we het wel uit in de kou. En zo hebben we daar dan ons Valentijnsetentje gedaan, compleet met een lekker glaasje wijn. Daarna hebben we de  spullen in de auto geladen en zijn we gaan wandelen. Lekker dicht tegen elkaar, honderduit praten en genieten van het prachtige landschap.

Laat in de middag zijn we huiswaarts gekeerd en toen werd ik verrast: Sofie vroeg me om lekker te gaan zitten en nam toen mijn hand in de hare. Keek me diep in de ogen, slikte even en zei toen:"Lieverd, ik kan me een leven zonder jou niet meer voorstellen. Wil je met me trouwen?".

Ik begon tegelijk te huilen en te lachen. Mijn hart barstte van geluk en ik heb haar heel stevig omhelsd en "ja" in haar oor gefluisterd. De blik in haar ogen toen ze daarna naar me keek zal ik nooit vergeten, het was de mooiste liefdesverklaring die er maar kan bestaan.

En zo lieve lezertjes, zit ik hier te schrijven met een heel idiote grijns op mijn gelaat, van puur geluk. Want hoewel het sneller kwam dan ik verwacht had, sta ik met hart en ziel achter onze relatie en een huwelijk met haar. Wanneer we juist trouwen weten we nog niet, daar gaan we ons de volgende weken over beraden. Maar dat we gaan trouwen, dat staat vast.

'k Had nooit gedacht dat dit zo fijn kon voelen en voel me nu echt the luckiest person on earth. Het bestaat dus écht, die ware liefde... 

Commentaren

Laat ... ... mij de eerste zijn die jullie van ganser harte mag feliciteren !!!

Dikke knuf aan allebei :o).

Gepost door: Stekelbeesje | 16-02-08

tortelduifjes van harte gefeliciteerd. Ik wens jullie veel geluk en liefde.
Groetjes van adripa

Gepost door: adripa | 16-02-08

Woehoeeeeeeeeeee een heel dikke proficiat en alvast veel geluk! En natuurlijk mooi belgisch weer op jullie trouwdag :-)

Gepost door: Pipo | 16-02-08

Liefste Sofie, Liefste Evelien

Alles in het leven heeft twee zijden
Zo is er donker maar ook licht
Zo zijn er goede maar ook slechte tijden
Twee wordt geassocieerd met evenwicht

Voor ieder mens bestaat een ander
In welke vorm men dat ook giet
Met z’n twee, een maatje voor elkander
Waarbij men van elkaars geluk geniet

Twee mensen hebben elkaar gevonden
Sofie en Evelien zullen samen verder gaan
Twee mensen worden in de echt verbonden
Om er met z’n tweeën voor te gaan

Twee mensen wisselen elkanders ringen
Samen één en toch zo sterk
Ja sterker dan twee enkelingen
Thuis maar ook op 't werk.

Twee mensen, tot één paar verbonden
Nu al zijn zij meer dan twee
Twee harten hebben nu elkaar gevonden
Van Fred hebben zij de zegen mee.


:-)

Gepost door: Fred Selder | 17-02-08

van harte een hele dikke geluk-zalig makende proficiat gewenst !!!! ...geniet ervan !!! ;-)

Gepost door: bartje | 18-02-08

hey Dikke dikke proficiat!!! Blijf genieten van elkaar!

Groetjes

Gepost door: Sammy | 18-02-08

een ferm dikke proficiat

Gepost door: Sepke | 18-02-08

proficiat eerst je mailtje nu dat mooi sprookje van 2 lieve meiden die gaan trouwen en die oogverblind verliefd zijn om mekaar het kan voor mij niet beter
veel sweets
suske

Gepost door: suske | 21-02-08

we so happy dus allemaar heel erg bedankt voor jullie superlieve reacties!!!!!

Gepost door: evelien | 22-02-08

De commentaren zijn gesloten.