19-02-08

Japanse bondage

Japanse bondage heeft het geschopt tot mode- en slaapkamerhit tegelijkertijd. Bondage is een techniek die gebruikt wordt bij seksspelletjes en valt onder de 'sadomasochistische seks', kortweg 'sm' genoemd. Niet alle bondage-technieken hebben een baas-slaaf-component. Ook is 'pijn' niet altijd een criterium.

japanese_bondage

Materialen en technieken
Er kan gewerkt worden met verschillende materialen en technieken. Dé vorm van het moment is Japanse bondage, ook wel Shibari of kinbaku genoemd. Japanse bondage is bijna een kunstvorm en wordt uitgevoerd met veel sierlijk touwwerk. Maar ook een bondage met leren riemen of ijzeren kettingen is denkbaar.

Spectaculair zijn de zogenoemde 'suspensions', waarbij de gebondene aan diverse haken of andere systemen door middel van touwen in de lucht wordt gehangen. Don't try this at home! Of toch zeker niet zonder enige ervaring.

Ook komt het gebruik van kleding als bondagemiddel voor. Denk hierbij aan strakke kleding, korsetten of schoenen die de bewegingsvrijheid beperken. Veel bekender is het gebruik van hand- en enkelboeien in leer of staal (of fluffy roze).

Blinddoeken
Is bondage dan een marginaal verschijnsel? Niet echt. Bij een onderzoek van condoomfabrikant Durex bleek dat één op drie Nederlanders al eens met een of andere vorm van bondage had geëxperimenteerd. Vooral handboeien en blinddoeken waren daarbij populair.

Felle kleurtjes bij Dell'aqua
Voor deze zomer stuurde modeontwerper Alessandro Dell'aqua zijn modellen op onmogelijk hoge plateauzolen met felgekleurde Shibari-touwen de catwalk op. Hij noemde Nobuyoshi Araki's beroemde bondagefoto's als inspiratie voor de hele collectie.

dekkers_bondage

 
Marlies Dekkers
Ook Marlies Dekkers komt wederom met een Shibari-lijn. "Ik vond het een hele spannende uitdaging om deze Japanse vorm van bondage in mijn lingerie- en zonnebrillencollectie te verwerken. Op deze manier houdt de draagster de touwtjes in handen!" aldus de ontwerpster aan de Nederlandse krant De Telegraaf.

10:00 Gepost door Evelien in thema | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bondage, thema, shibari, jananese art |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.