24-02-08

Gays abnormaal?

Les_couple_baby
Via de nieuwsbrief van GAYiD.EU kreeg ik net een bericht onder ogen, en het geeft me de kriebels dat mensen die in de kijker staan, zoals politici bijvoorbeeld, het aandurven om gays openlijk abnormaal te noemen.

Zelf ben ik met mijn Sofie gelukkiger dan ik ooit met een man ben geweest, dus waar halen ze het recht om ons aan te vallen? Meestal kan ik dingen vrij goed relativeren, maar hiervan ga ik steigeren... Waarom? Simpel, ik droom zelf van een gezinnetje, Sofie, ik en kindje(s).

Read and shiver...

Een Nederlands politicus heeft homogezinnen op nationale radio abnormaal genoemd. Peter Blokhuis, voorzitter van de partij ChristenUnie, verklaarde zaterdagmiddag tijdens een interview in het programma 'Kamerbreed' dat de definitie 'gezin' enkel kan gelden voor een getrouwd heteropaar.

Alle andere gezinssamenstellingen noemt hij 'minder ideaal' voor het kind en 'niet normaal'. Hij doelde daarmee vooral op homo- of lesbiparen met kinderen. Volkomen ideaal is volgens hem een gezin waarin de man de kostwinner is en de vrouw thuisblijft om voor de kinderen te zorgen.

Blokhuis werd in de uitzending fel bekritiseerd door zijn collega-partijvoorzitters Peter van Heeswijk (CDA) en Liliane Ploumen (PvdA). Het COC, de Nederlandse Vereniging voor Integratie van Homoseksualiteit, reageert woedend op de uitspraak van de CU-voorzitter.

Domme, domme man... 

Commentaren

is homo zijn abnormaal De christenunie is een partij van en voor mensen die hun zekerheid zoeken in de bijbel.
Hierin gaan zij zover dat ze zelfs het gebod van naastenliefde negeren, dat even goed in diezelfde bijbel staat.
Feitelijk zijn het voor zover ik ze ken (een stuk of tien) bange, conservatieve mensen met weinig gevoel voor humor.
Mij kunnen dat soort mensen niet kwetsen (ik ben bi)

Gepost door: Anne | 24-02-08

Duistere middeleeuwen M'n vriendin en ik zijn er ook al mee geconfronteerd. Zulke mensen bestaan helaas nog. Erger is het wanneer ze agressief worden en zelfs dan nog denken in hun recht te staan, omdat wij hen "uitgelokt hadden". Gelukkig dacht de politierechtbank daar anders over.

Gepost door: Athuelle | 28-02-08

De commentaren zijn gesloten.