01-02-08

Fenomenale feminateek

lpb1

De 'Fenomenale feminateek' van Louis Paul Boon is op 4 april te zien op het literaire festival 'Zogezegd' in Gent. Dat heeft curator Anne Provoost bekendgemaakt. Gisteren raakte bekend dat de geplande tentoonstelling in Antwerpen werd afgelast door provinciaal gedeputeerde Ludo Helsen. 'Met ’Zogezegd’ wil ik veertig jaar na ’68 op zoek gaan naar wat er is overgebleven van de grote thema’s van toen: de utopie, de verbeelding, het geloof in de toekomst en de seksuele bevrijding. Ik hoop dat door de tentoonstelling duidelijk wordt dat de tijd dat instanties kunnen beslissen of een controversieel project al dan niet gezien mag worden voorbij is', zegt Provoost.

De curator wil de bezoekers van het festival toegang verlenen tot het omstreden project. 'Dat er een politiek instituut is dat hier de grens trekt, zoals gedeputeerde Helsen in Antwerpen, is niet meer van deze tijd', vindt Provoost.

Gisteren maakte knack.be bekend dat het Antwerpse provinciebestuur de tentoonstelling 'Fenomenale feminatheek' van Louis Paul Boon annuleert. 'Het artistieke gehalte van de collectie is te laag', oordeelde gedeputeerde Ludo Helsen.

De Feminatheek bevat 22.400 foto's die Boon verzamelde van en over vrouwen, onderverdeeld in rubrieken zoals 'het kindvrouwtje', 'het ondergoed', 'het wapen van de minnaar' en 'Brigitte Bardot'.

Kus, Evelien

PS via de foto kom je bij meer fenomenaal moois... 

17-01-08

Online flirten maakt gelukkig

flirten

Van online flirten word je gelukkig, zo blijkt uit een enquête van de Nederlandse datingsite relatieklik.nl onder haar leden. Acht op tien mannen en zeven op tien vrouwen krijgt 'een lekker gevoel' als ze een tof mailtje van iemand krijgen.

De rest van het artikel vind je hier... 

Hoe zit het bij jullie? Doen jullie lekker mee aan het online flirten en verleiden? Ik moet alvast toegeven dat ik het inderdaad soms ook doe: ondeugende mailtjes en zo zorgen ervoor dat ik alles door een roze bril zie...

Kus, Evelien 

10:00 Gepost door Evelien in nieuws | Permalink | Commentaren (3) | Tags: flirten, cyberseks, gelukkig, online, geluk, seks |  Facebook |