13-03-08

Voor eeuwig en altijd

Vaak hoor je van mensen die nog bij hun eerste partner zijn dat ze verlangen om het bed eens te delen met iemand anders. Niet omdat ze hun partner beu zijn of er niet meer van houden, maar omdat ze gewoon nooit een andere ervaring hadden.

Wat vinden jullie daarvan? Is dat normaal of vind je eerder dat ze maar tevreden moeten zijn met wat ze hebben? 

Naar hen die nog bij hun eerste partner zijn deze vraag: ben je altijd trouw gebleven of ben je toch op zoek gegaan naar anderen?

Kus, Evelien 

10:00 Gepost door Evelien in thema | Permalink | Commentaren (2) | Tags: thema, eerste, seks, verlangen |  Facebook |

10-03-08

The first, the last

Mijn ouders zijn zo'n koppel die elkaars eerste sekspartner waren en dat ook heel hun leven bleven. Tot op de dag van vandaag zijn ze heel gelukkig samen en daar ben ik natuurlijk heel gelukkig om.

Ik daarentegen heb al meerdere sekspartners gehad, misschien heb ik zelfs de eer gehad om 2 keer een eerste keer te hebben: een keer met een man, een keer met een vrouw. Maar toch, na die eerste kwamen er telkens anderen.

Nu ik met Sofie ben hoef ik niemand anders meer, zij zal wat mij betreft dus altijd de laatste zijn met wie ik ooit slaap. En ik ben er ook zeker van dat ik me met haar nooit zal vervelen, nooit meer een ander zal willen.

Toch hoor je ook vandaag de dag nog dat mensen altijd bij die eerste blijven. Soms heel gelukkig, soms hoor je echter dat ze best verlangen om eens met iemand anders te vrijen...

Al jullie reacties hierover via de ondertussen bekende kanalen: de mail- of de reactieknop. Doen!

Kus, Evelien 

10:00 Gepost door Evelien in thema | Permalink | Commentaren (3) | Tags: thema, eerste, laatste, sleur, verveling, seks |  Facebook |

29-02-08

Zijn plekjes

Natuurlijk weten we allemaal waar hij het liefst aangeraakt wordt, en dat doen we dan ook met liefde! Daarnaast heeft een man echter nog veel meer lichaamsdelen die bij aanraking seksuele lusten opwekken. Zogeheten 'erogene zones'. Meestal zijn dit plekken met veel zenuwuiteinden of plekken die opwindende gedachten oproepen. Daarom verschillen deze plekken per persoon. Ontdek deze plekken bij je partner en upgrade je sexlife!

Streel als voorspel tijdens het zoenen zijn meest gevoelige lichaamsdelen. Een bekende erogene zone bij elke man is zijn rug. Volg met je hand zijn ruggengraat en je zit goed. Laat je handen zakken tot net onder zijn billen, een andere plek die bij mannen erg gevoelig is.

Natuurlijk slaan we één van zijn mooiste lichaamsdelen niet over: zijn gespierde buik. Ook dit lekkere stukje lijf zit vol gevoelige plekken. Net als bij vrouwen zijn de tepels, en het gebied daar omheen, gevoelig voor seksuele prikkeling. Net als de buik en navel. Hier bevindt zich de 'solar plexus', een plek waar veel zenuwen bij elkaar komen. Streel met je hand van boven naar beneden richting onderbuik en ga vervolgens naar de schaamstreek.

Ook de zijkant van zijn borstkas, onder zijn oksels is strelen waard. Laat je hand vervolgens naar de binnenkant van zijn bovenarmen en ellebogen gaan. Net als de oksels, zijn ook de kuiten gevoelig voor aanraking.

Andere plekken die een erotisch gevoel kunnen opwekken als ze gestreeld of op een andere manier zacht aangeraakt worden zijn de oorlellen, nek en hals, de billen, voeten en het stukje huid tussen balzak en anus (perineum) zijn bij de meeste mannen erg gevoelig.

Maak gebruik van je kennis en bezorg hem kippenvel (in de goede zin van het woord)!

10:00 Gepost door Evelien in thema | Permalink | Commentaren (0) | Tags: thema, man, vrouw, seks, erogene zone |  Facebook |

26-02-08

The zones

Eerste zone – Lichte opwinding

 • Gezicht
  Velen vinden het heerlijk om zachtjes gestreeld te worden langs de oogleden of wangen, maar dit wordt dikwijls vergeten of overgeslagen tijdens het vrijen. De stelende bewegingen zorgen voor extra intimiteit tussen het vrijende paar.
 • Haar
  Jouw geliefde vindt het vast zeer prettig als je haar haar streelt of woelt. Velen genieten ervan als hun haar gewassen en tegelijkertijd gemasseerd wordt door hun geliefde. Dit is eveneens een uitstekende tip voor het voorspel.
 • Schouders, armen en handen
  Probeer zelf maar eens je handpalm van je ene hand te strelen met een vinger van je andere hand, je zal merken dat het enorm kriebelt. Als jouw geliefde dit doet, dan zal deze streling nog meer effect hebben. Onze handen zijn dus enorm gevoelig, maar voor nog velen is dit een groot geheim. Met je handen kan je dus niet alleen iemand masseren, maar je kan ook de handen van je partner strelen en aanraken.
  Als je de armen, schouders en de handen lichtjes steelt dan heeft dit eveneens een prettig en stimulerend effect.

Tweede zone – gemiddelde prikkeling

 • Mond
  Je partner kussen is zeer liefdevol, maar een tongkus kan eveneens voor een zekere opwinding zorgen. Denk maar eens hoe de kriebels in je buik te werk gaan als je partner je onverwacht een zoete maar opwindende tongkus draait.
 • Oorlellen
  Het oor is een enorm verborgen erotisch plekje. Veel vrouwen vinden het bijzonder prettig als hun partner aan hun oor sabbelt. Op dit plekje is kussen, likken, zachtjes bijten toegestaan en het wordt als zeer prettig ervaren.
 • Keel, nek
  Blazen, kussen en likken in de nek vinden velen zeer prettig. Velen zien een kus in de nek eveneens als een teken om te willen vrijen. Denk er maar eens aan als je na een zware werkdag thuis bent met het huishouden als plots je man langs achteren begint te besluipen en jou een smakkerd geeft in jouw nek, kan je al voelen hoe je lichaam begint te kriebelen tot in de puntjes van je tenen?
 • Onderarmen
  Als je dit gebied kust, likt of streelt dan wordt dit al zeer prettig ervaren.
 • Navel en onderbuik
  Dit is een plekje dat natuurlijk niet mag ontbreken. Op dit gebied zitten er overal gevoelige plekjes. Als je zachtjes kust vanaf de nek naar beneden tot de onderbuik dan zorgt dit ervoor dat er voor de vrijpartij extra spanning komt. Als je rondom de navel kust, streelt of likt en eventueel ronddraaiende bewegingen maakt kan dat veel seksuele prikkeling geven.
 • Rug
  De rug bewerken kan zorgt voor ontspanning, jouw geliefde wordt meteen verlost van zijn of haar zorgen waardoor je nu met alle tuigen kan genieten van je partner en jullie aankomend hoogtepunt. De rug kan je strelen, masseren, kussen,… Neem er misschien ook eens een ganzenveer bij en massageolie mag zeker niet ontbreken. Velen vinden het ook prettig als je met je nagels over de rug krabt.
 • Vingers en tenen
  De vingers en tenen bevatten vele zenuwuiteinden. Als je deze kust, of erop zuigt kan dit heel opwindend zijn.
  Een voetmassage kan eveneens zeer erotisch zijn en kan een goed idee zijn voor een voorspel. Alle zenuwuiteinden in de voetzool staan in verband met de rest van het lijf. Raak een vrouw op de juiste plek aan op haar voet en laat haar genieten!

Derde zone – hoge prikkelingen

 • Borsten en tepels
  De borsten strelen, masseren en kussen wordt door de vrouwen als erg prettig ervaren en zorgt voor seksuele prikkels. Ook zuigen op de tepel of ronddraaiende bewegingen maken met tong kan een vrouw best plezieren.
  Let wel op iedere vrouw is verschillend, let dus op als je in de buurt komt van dit gebied. Ga steeds na of jouw geliefde het prettig vindt en wees vooral voorzichtig, borsten kunnen soms pijn doen en dan is het beter dat je uit de buurt blijft van dit gebied
 • Billen
  Eens in de billen nijpen of ze masseren geeft een fijn gevoel. Let hierbij ook op want de ene vrouw vindt dit fijn, maar van de andere kan je een klap in het gezicht verwachten. J
 • Binnenkant dijen
  De huid aan de binnenkant van de dijen is heel dun, dit is ook de reden waarom het zo gevoelig is. Dit plekje mag je dus zeker niet overslaan om volledig opwinding te bekomen van je geliefde. Als je dit plekje streelt, kust,… dan wordt de spanning ook opgedreven waardoor je nog meer verlangt naar dat ene moment.
  Vanuit je dijen kan je natuurlijk steeds dichter naar de binnenkant strelen.
 • Vagina en clitoris
  Dit is het plekje waar je een vrouw tot haar hoogste punt van genot kan brengen. Voor je aan het “echte werk” begint is het goed dat je de clitoris van de vrouw aanraakt of streelt op die manier zal zij ook vlugger klaarkomen en kan zij ook meer genieten.


18:00 Gepost door Evelien in thema | Permalink | Commentaren (0) | Tags: thema, g-spot, erogene zones, gevoelig, zone, opwindend, opwinding |  Facebook |

the sensitive spots

Er zijn veel plekjes over het gehele vrouwelijke lichaam die zorgen voor genot en vreugde, maar het is niet eenvoudig om ze te vinden. Dit komt ook omdat iedere vrouw verschillend is, de één vindt het prettiger als je haar nek kust, de ander heeft dan liever dat je zachte kusjes geeft of de buik.

De erogene zones op het lichaam zijn plekjes die intens gevoelig zijn als ze aangeraakt worden. Een aanraking geeft een opwindende prikkeling en doet ons zin krijgen in seks.

Het zijn natuurlijk niet alleen de genitaliën die voor genot zorgen, het is eigelijk heel je lichaam dat meedoet aan seks. Dus om de opwinding en het hoogtepunt van explosie nog intenser te beleven probeer dan de volgende plekjes de nodige aandacht te geven tijdens het vrijen.

erozonesjpg

Straks meer hierover ...

10:00 Gepost door Evelien in thema | Permalink | Commentaren (1) | Tags: g-spot, thema, erogene zone, vrouw, gevoelig, opwindend |  Facebook |

25-02-08

G- en andere fijne spots

Ik kreeg een heel toffe tip voor het thema deze week: een lieve vriend zei me het eens over de G-spot te hebben. Dit zag ik direct zitten, al ga ik het wel ineens uitbreiden naar alle plekjes die je genot kunnen geven: erogene zones dus.

female_anatomy
Maar vandaag werpen we een lichtje op dat supergevoelige plekje bij ons, vrouwen, de G-spot...

De Gräfenbergplek of (Engels) G-spot (soms vertaald als G-plek), genoemd naar Ernst Gräfenberg, is een erogene zone van de vrouw. Stimulatie van de G-spot zou een heviger en bevredigender orgasme veroorzaken en zou de mogelijke oorzaak zijn van vrouwelijke ejaculatie.

Bij de vrouw bevindt de G-spot zich in de schede bij het schaambeen. De G-spot voelt als een ribbelig stukje, zo'n 5 centimeter diep in de schede, aan de kant van de buik.

Onderzoek

Studies aan het Masters en Johnson Instituut wezen uit dat minder dan 10% van de onderzochte vrouwen een gevoelige plek hadden in hun vagina. Men liet in het midden of dit nu de bekende G-spot was of niet.

Ook John D. Perry en Beverly Whipple deden aan onderzoek. In één van hun rapporten schreven ze dat na stimulatie van de G-spot de meeste vrouwen een erotische sensatie voelden en nadien een orgasme bereikten dat dieper was dan het orgasme dat bereikt kon worden door clitorale stimulatie. Bij één op de tien vrouwen uit het onderzoek die reageerden op de stimulatie van de G-spot, werd ook een soort ejaculatie van wit vocht uit de urinebuis opgemerkt. Men dacht eerst dat het urine betrof, maar verder chemisch onderzoek wees uit dat dit niet het geval was. Het ejaculaat had dezelfde samenstelling als de prostaatcomponent van het mannelijke sperma. Men trof grote hoeveelheden fructose en enzymen aan.

Robert Mallon, patholoog van beroep, is één van de weinige mensen die in de jaren 80 onderzoek heeft gedaan naar de G-spot op lijken. Bij 42 vrouwen werd tijdens een autopsie klierweefsel gevonden dat erg leek op het weefsel waaruit de mannelijke prostaat bestaat. Zijn onderzoek werd later nog eens overgedaan. Dit keer werden de volledige urinebuis en het omliggende weefsel van 17 vrouwenlijken onderzocht. Bij meer dan 80% van de autopsies werd prostaatweefsel aangetroffen.

Desondanks blijven de G-spot en de vrouwelijke ejaculatie nog controversiële onderwerpen. De clitoris is jarenlang beschouwd als een soort miniatuurpenis. Op fysiologische gronden is het logischer om aan te nemen, dat de clitoris een kleine uitwendige structuur is, die verbonden is met een uitgebreid netwerk van inwendig zenuwweefsel. De G-spot kan een onderdeel van deze inwendige structuur zijn.

Man

Ook de man heeft een soort G-spot: de plaats in de anus waar de prostaat gemasseerd kan worden. Bij sommige mannen heeft dat een verrassend stimulerend effect.
(bron: Wikipedia)

10:00 Gepost door Evelien in thema | Permalink | Commentaren (0) | Tags: thema, g-spot, tip, erogene zone, genot, seks, orgasme, prostaat |  Facebook |

19-02-08

Japanse bondage

Japanse bondage heeft het geschopt tot mode- en slaapkamerhit tegelijkertijd. Bondage is een techniek die gebruikt wordt bij seksspelletjes en valt onder de 'sadomasochistische seks', kortweg 'sm' genoemd. Niet alle bondage-technieken hebben een baas-slaaf-component. Ook is 'pijn' niet altijd een criterium.

japanese_bondage

Materialen en technieken
Er kan gewerkt worden met verschillende materialen en technieken. Dé vorm van het moment is Japanse bondage, ook wel Shibari of kinbaku genoemd. Japanse bondage is bijna een kunstvorm en wordt uitgevoerd met veel sierlijk touwwerk. Maar ook een bondage met leren riemen of ijzeren kettingen is denkbaar.

Spectaculair zijn de zogenoemde 'suspensions', waarbij de gebondene aan diverse haken of andere systemen door middel van touwen in de lucht wordt gehangen. Don't try this at home! Of toch zeker niet zonder enige ervaring.

Ook komt het gebruik van kleding als bondagemiddel voor. Denk hierbij aan strakke kleding, korsetten of schoenen die de bewegingsvrijheid beperken. Veel bekender is het gebruik van hand- en enkelboeien in leer of staal (of fluffy roze).

Blinddoeken
Is bondage dan een marginaal verschijnsel? Niet echt. Bij een onderzoek van condoomfabrikant Durex bleek dat één op drie Nederlanders al eens met een of andere vorm van bondage had geëxperimenteerd. Vooral handboeien en blinddoeken waren daarbij populair.

Felle kleurtjes bij Dell'aqua
Voor deze zomer stuurde modeontwerper Alessandro Dell'aqua zijn modellen op onmogelijk hoge plateauzolen met felgekleurde Shibari-touwen de catwalk op. Hij noemde Nobuyoshi Araki's beroemde bondagefoto's als inspiratie voor de hele collectie.

dekkers_bondage

 
Marlies Dekkers
Ook Marlies Dekkers komt wederom met een Shibari-lijn. "Ik vond het een hele spannende uitdaging om deze Japanse vorm van bondage in mijn lingerie- en zonnebrillencollectie te verwerken. Op deze manier houdt de draagster de touwtjes in handen!" aldus de ontwerpster aan de Nederlandse krant De Telegraaf.

10:00 Gepost door Evelien in thema | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bondage, thema, shibari, jananese art |  Facebook |