11-03-08

Private parts

Als we vloeken of iemand verwensen, dan gaat dat vaak gepaard met genitaliën. Dat wijst een studie van Groningse psychologen uit.
De psychologen onderzochten het scheldgedrag van 3000 studenten uit elf landen. Opvallend is dat elk land zijn eigen favoriete scheldwoorden heeft.

Onze Nederlandse noorderburgen schelden graag iemand uit voor het mannelijk of vrouwelijk geslachtsdeel, afhankelijk van het geslacht van de persoon. Over de Belgische vloekcultuur wordt niet gesproken, maar die leunt vermoedelijk dicht aan bij de Nederlandse.

De Kroaten en de Fransen houden het simpel. De Kroaten maken zowel mannen als vrouwen uit voor het mannelijk lid, de Fransen voor het vrouwelijke geslachtsdeel.

Verondersteld wordt dat de cultuur van het land een rol speelt bij de keuze van scheldwoorden. Zo zou de reinheid een belangrijk deel van de Duitse cultuur uitmaken. De Duitsers en ook de Amerikanen halen dan ook het achterwerk erbij om te vloeken.

De Spanjaarden houden het 'netter'. Zij houden het op idioot. Het Protestantse Noorwegen haalt de hel en de duivel erbij. Het is niet altijd even duidelijk waarom net die woorden zo populair zijn in een bepaald land.

18:00 Gepost door Evelien in xtra | Permalink | Commentaren (0) | Tags: extra, schelden, genitalien, scheldwoorden |  Facebook |

29-02-08

Wat is jouw lusttype?

Tijdens het surfen vond ik dit kwisje, dat je vertelt welk lusttype jij bent. Sorry mannen, het is wel voor vrouwen bedoeld...

Zelf was ik het "gelijkwaardige lusttype", dat even veel belang hecht aan seks in een stabiele relatie als aan lichamelijke voldoening. En daar ben ik het helemaal mee eens!

Kus, Evelien 

 

18:00 Gepost door Evelien in xtra | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lusttype, kwisje, seks, relatie, voldoening, genot |  Facebook |

14-02-08

Vaker seks, betere gezondheid

Making-love

Seks is goed voor het hart en helpt je om er langer jong en energiek te blijven uitzien. De Britse National Health Service wil de Britten stimuleren om meer seks te hebben. 'Sexercise' heet dat. Of workout tussen de lakens.

Seks is niet alleen fijn, het helpt ook tegen allerlei kwaaltjes en je wordt er zelfs alerter door. Regelmatig een orgasme hebben versterkt het hart, neemt stress weg en helpt depressies te voorkomen. Het zou ook botten en spieren verstevigen en ervoor zorgen dat je er jonger uitziet. De wetenschappelijke verklaring voor zoveel weldaad schuilt in de endorfines die vrijkomen bij een orgasme. Endorfines stimuleren het immuunsysteem en zouden milde aandoeningen als verkoudheid of pijntjes verlichten.

De Britse gezondheidsdienst National Health Service (NHS) krijgt er niet genoeg van om de voordelen van een intensief seksleven in de verf te zetten en vuurt de Britten dan ook aan om in bed een tandje bij te steken. Met
sexercise (een samentrekking van sex en het Engelse woord voor lichaamsbeweging) hebben ze zelfs een woord gevonden voor de workout tussen de lakens.

Hoewel niet alle experts het met de NHS eens zijn -alleen het effect van seks op de geestelijke gezondheid zou bewezen zijn- pleit de dienst onomwonden voor een actiever seksleven. Want baat het niet, dan schaadt het niet natuurlijk. 'Vergeet rondjes rennen en sit-ups. Tijdens seks gebruik je alle spiergroepen en verbrand je tot 300 calorieën per uur', zegt de organisatie op haar website. Met speciale standjes zou het rendement van de liefdesdaad zelfs nog groter zijn.

Samen aan je conditie werken, 't is eens een andere manier om het te bekijken he ;)

Kus, Evelien 

18:00 Gepost door Evelien in xtra | Permalink | Commentaren (0) | Tags: seks, sport, bed, sexercice, geestelijk, lichamelijk, workout |  Facebook |

De zin van de zoen

kissVijf goede redenen om flink te kussen

Lippen dienen om te eten, te spreken en te kussen. Bij de eerste twee activiteiten is het duidelijk waarom we ze doen. Maar waarom kussen we? Wetenschappers braken er hun hoofd over en kwamen met de volgende conclusies. 

1 De juiste match

Een kus ontketent een stortvloed van chemische reacties in ons lichaam. Die zorgen ervoor dat we ons seksueel opgewonden en euforisch voelen. Dat is op zich al een goede reden om te kussen. Maar je bent natuurlijk met twee als je kust: het is ook een vorm van communicatie. Cher zong het al: 'If you want to know if he loves you so, it's in his kiss.'

In één kus zit zoveel informatie, zoals de geur, de tast, de bouw van je partner, dat je meteen kan bepalen of je de juiste genetische match gevonden hebt. Je kan zelfs ontdekken of je nieuwe liefde openstaat voor kinderen. Onderschat de eerste kus dus niet. Als de eerste kus op niets lijkt, zeggen de wetenschappers, kan zelf de meest veelbelovende relatie mislukken.

2 Foute mannen eruit

Mannen en vrouwen vinden allebei dat een intense kus een stap voorwaarts is in een relatie, maar welke stap, daar zijn ze het niet over eens. Mannen denken vooral dat ze een trede hoger op de seksuele ladder staan, vrouwen denken dat ze emotioneel dichter bij hun partner komen.

Voor vrouwen is een kus belangrijker dan voor mannen - en ze hebben er goede redenen voor. Ze hebben minder tijd om kinderen te krijgen, en kunnen het zich dus niet veroorloven tijd te verspillen aan de foute man. De kus is daarom een goede relatiebarometer. Vrouwen 'lezen' de kus en weten meteen of de man bij hen zal blijven en een goede vader zal zijn. Het is dus belangrijk te weten wat een slechte kus is. Eén probleem: er is eigenlijk niet echt iets mis met een slechte kus, behalve dan dat hij gewoon niet goed is. En dat is iets wat je aanvoelt.

3 Een vorm van troost

Kussen is eigenlijk niet normaal in de dierenwereld. De meeste dieren kussen niet - zelfs niet alle mensen. In 1897 was er een antropoloog die zei dat Chinezen het even erg vinden als kannibalisme. Tien procent van de mensen op aarde kust helemaal niet. Waarom zijn we er dan mee begonnen? Zoöloog Desmond Morris denkt dat we het gehaald hebben bij de apen. Vrouwtjeschimpansees kauwen het voedsel voor hun jongen en geven het vervolgens door aan hen op een manier die verdacht veel op kussen lijkt. En als chimpansees het zo doen, is de kans groot dat onze voorouders het ook deden. Wanneer de jongen honger hadden tijdens een voedselschaarste, drukten de primatenmoeders waarschijnlijk ook hun lippen op die van de jongen om ze op die manier een beetje te troosten. Later is de gewoonte uitgebreid buiten de moeder-kindrelatie. Niet echt smakelijk, maar zo zou de kus geëvolueerd zijn. Bonobo's, een apensoort die genetisch dicht bij de mens staat, kussen trouwens bijzonder graag. Vraag het maar aan de dierenverzorger die een bonobo een vriendschappelijk kusje gaf... en plots een tong in zijn mond voelde.

4 Feromonen uitwisselen

Feromonen zouden ook iets te maken hebben met kussen. Het is niet helemaal zeker of mensen die geurstoffen kunnen ruiken, maar veel planten en dieren gebruiken feromonen om te communiceren. Ratten en varkens hebben tussen hun neus en mond een speciaal orgaan om feromonen op te vangen, en insecten gebruiken de stof als een alarm voor eten. Sommige wetenschappers denken dat mensen feromonen via de neus kunnen waarnemen, wat er onder andere voor zou zorgen dat bij vrouwen die veel bij elkaar zijn, de menstruele cyclus gelijk gaat lopen. Vrouwen raken bovendien opgewonden van de mannelijke feromonen, en omgekeerd. Als feromonen echt een rol spelen in de menselijke voortplanting, dan is kussen een goede manier om dicht bij elkaar te komen en ze uit te wisselen.

5 Stress verlichten

In een nieuwe studie hebben twee psychologen het gehalte aan twee verschillende hormonen gemeten voor en nadat koppels kusten. Het ene hormoon was het stresshormoon cortisol, het andere oxytocine, een hormoon dat te maken heeft met onze sociale verbondenheid, het orgasme en de geboorte van kinderen. Ze stonden versteld: oxytocine steeg inderdaad bij mannen, maar bij vrouwen daalde de hoeveelheid juist na het kussen.

Ze concludeerden dat vrouwen net iets veeleisender zijn dan mannen. Een kus is niet genoeg om emotionele verbondenheid te voelen, er moet bijvoorbeeld ook een romantische omgeving gecreëerd worden. En een experimenteerruimte is allesbehalve romantisch. Het stresshormoon cortisol daalde wel bij zowel mannen als vrouwen. Dus wanneer het wat te veel wordt op het werk, is kussen een aangename manier om de spanning te verminderen. Al raden we je aan niet zomaar een collega uit te kiezen.

Bron: Het Nieuwsblad 

04:19 Gepost door Evelien in xtra | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zin, sexy, reden, extra, zoenen, kussen, seks, lekker |  Facebook |

12-02-08

Hot news :)

Jullie willen weer een nieuwsbrief, en dus komt die er. Vanaf nu kan je op eenvoudige vraag je naam laten toevoegen op de lijst met ontvangers.

Verwacht er voorlopig eentje per week, met dingen die mss iets te gevoelig liggen voor de categorie waar deze blog onder valt.

Emailen maar naar 2ndgirl@gmail.com

Kus, Evelien 

11:17 Gepost door Evelien in xtra | Permalink | Commentaren (1) | Tags: hot, nieuwsbrief, news, extra, lezen |  Facebook |

04-02-08

Stiletto vs seks

stilettoes

Hoge hakken zijn goed voor je seksleven!

Wie niet kan weerstaan aan nóg een nieuw paar stiletto's, heeft er een argument bij. Je ziet er niet alleen veel beter uit op hoge hakken, ze blijken ook medische voordelen te hebben.
Hoge hakken worden al jaren aan de schandpaal genageld: ze zijn slecht voor de gewrichten, je krijgt er voetknobbels van en je verhoogt de kans op artrose. Maria Cerruto, een urologe aan de universiteit van het Italiaanse Verona én verknocht aan haar stiletto's, besloot te onderzoeken wat er van die theorieën klopt en schreef haar bevindingen neer in het tijdschrift European Urology .

'Ik hou van schoenen met hoge hakken', geeft Cerruto toe aan de Britse krant The Sunday Times . 'Daarom heb ik gezocht tot ik gezondheidsvoordelen vond. Ik wilde al die bizarre theorieën onderuit halen die hoge hakken verantwoordelijk stellen voor een hele reeks ziekten, waaronder zelfs schizofrenie.'

De onderzoekster haalde haar slag thuis. Ze ontdekte dat rondlopen op hakschoenen de behoefte aan bekkenoefeningen wegneemt, omdat de manier van lopen vanzelf zorgt dat het bekken wordt getraind.

Cerruto testte de elektrische activiteit in het bekken, afhankelijk van de hoek waarin de testpersonen hun voeten hielden. Bij een hoek van 15 graden, die overeenkomt met een hak van 7 centimeter, werd 15 procent minder elektrische activiteit opgemeten in de bekkenbodemspieren. Daardoor zijn de spieren minder gespannen en ook sterker. En dat is niet alleen goed voor de gezondheid maar ook voor het seksleven.

Dat laatste wordt trouwens bevestigd door de 'officiële gids voor betere seks' die de Britse gezondheidsdienst uitgeeft. Vrouwen krijgen het advies om zich beter bewust te worden van hun 'plezierspieren', zoals de bekkenbodemspieren worden genoemd, en ze ook meermaals per dag te trainen. Dat is iets wat draagsters van hoge hakken volgens dokter Cerruto dus voortdurend doen.

De Spaanse modeontwerper Manolo Blahnik, die wereldwijd bekend geworden is met zijn stiletto's in de Amerikaanse televisieserie Sex and the city , reageert zeer tevreden op het onderzoek. 'Dit is fantastisch nieuws. Ik kreeg altijd kritiek omdat mijn schoenen ongezond zouden zijn, maar ik ben in het omgekeerde blijven geloven. Mijn mama heeft tot haar 87ste altijd op naaldhakken van 12 centimeter gelopen en ze zag er fantastisch uit. Ze is mijn levende voorbeeld dat hakken goed voor je zijn.'

In Londen is er zelfs een fitnessclub die sessies geeft voor dames op hoge hakken. In Sweat and Stilettos krijgen de vrouwen oefeningen om gemakkelijker te wandelen en te dansen met hun elegante schoenen. 'Gewoon rondwandelen op stiletto's maakt vrouwen fitter', zegt fitnesscoach Zoe McNulty. 'Maar je moet de juiste lichaamshouding aannemen en daar zorgen mijn lessen voor. (bron: Nieuwsblad)

Kus, Evelien 

18:45 Gepost door Evelien in xtra | Permalink | Commentaren (1) | Tags: seks, seksleven, artikel, stilleto s, fitness, extra |  Facebook |

02-02-08

Thema/nieuwsbrief: vraagjes

Even een oproepje: welke thema's zouden jullie graag eens behandeld zien op deze blog?

Met 2girls hadden we er al een hoop gehad, en ik ben een beetje bang dat ik in herhaling val als ik sommige van die thema's zou gebruiken, daarom roep ik jullie op om jullie voorstellen te mailen of hieronder via de reactieknop te doen.

Wat kan en kan niet? In principe is alles bespreekbaar, enkel dingen die met kinderen en dieren te maken, of met extreem geweld kunnen niet. Voor de rest doe ik een beroep op jullie ongetwijfeld ongebreidelde fantasie.

Let wel: een thema houdt in dat ik er voor minstens een week stof voor moet  kunnen vinden, dus maak het niet te gedetailleerd he...

Laat maar komen, die ideeën!

Oh, voor ik het vergeet, nog 1 ding: is er interesse om binnenkort eventueel weer een nieuwsbrief rond te sturen? Bij genoeg positieve reacties zou ik dat wel terug willen doen. Dus laat maar weten he.

Kus, Evelien 

18:00 Gepost door Evelien in xtra | Permalink | Commentaren (8) | Tags: extra, thema, nieuwsbrief, vraag, enquete |  Facebook |